Chart Attack's Værktøj til Udvidelse af.... af qzl

Chart Attacks udgave af Rene ord for pengene. Hvad er hot, hvad er not, hvad skal man ikke bruge penge på og hvad skal man end ikke bruge båndbredde på. Dette forum er ikke kun begrænset til musik, men også film, spil, restauranter, diskoteker. Kort sagt alt, hvad man kan spare penge på eller anbefale.

Moderator: 3dotz

Post Reply
User avatar
QrazyLeg
Site Admin
Posts: 7156
Joined: 22 Apr 2002, 17:40

Chart Attack's Værktøj til Udvidelse af.... af qzl

Post by QrazyLeg »

Jeg prøver lige at sparke denne type tråd igang igen. Jeg har ville gøre det et par måneder og nu skal det være. Fem forslag til ørene:

Fever Ray - If I Had a Heart (2009) (S)
Mange kender den svenske duo The Knife, men få kender søsteren i sin egen solokarriere: Fever Ray. Hun leverer en blanding af elektronisk og trip hop. Det selvtitlede album (Fever Ray) er solidt, men perlen leverer hun klart med If I Had a Heart. Nummeret har været brugt i flere amerikanske serier. Blandt andet i en af mine favoritter: Person of Interest, hvor jeg første gang stødte på nummeret.

The Black Keys- She's Long Gone (2010) (US)
Endnu et nummer fra TV-serien Person of Interest. Jeg ved ikke hvor udbredt duoen er herhjemme, men i USA er det blevet til Grammy nomineringer. Det var med albummet Brothers, som She's Long Gone er at finde på at duoen fik sit gennembrud. The Black Keys leverer en blanding af blues og rock, og resultatet er, i hvert fald på Brothers, et imponerende højt bundniveau. Jeg kan høre albummet igen og igen. Jeg har valgt She's Long Gone, fordi det var det nummer, der gjorde jeg fik øje/øre for The Black Keys.

(Bonusinfo: Person of Interest er instrueret af Jonathan Nolan, der udover at være Christopher Nolans bror også er fast samarbejdspartner på alle Christopher Nolans film. Og synes man Memento, Batman Begins, TDK, TDKR er værd at bruge tid på, så se samme kræfter udfolde sig i serien - så vil man også forstå, hvorfor den serie influerer på mit musikvalg)


Holbek feat. Silas Bjerregaard, Peter Sommer & Khal Allan - Hvor Langt Skal Vi Ud (2009) (DK)
Har man set Mick Øgendahls 'Propaganda', så har man også set en DJ bagerst på scenen: Det er Steen Holbek. Gammel i gårde med første udgivelse i begyndelsen af 1990'erne. Jeg lagde første gang mærke til ham på de dengang populære "Nobody Beats the Beats"-udgivelser. Hvor Langt Skal Vi Ud har Søren Malling og Mick Øgendahl i musikvideoen (find den på YouTube - den er rigtig flot, i mangel af bedre ord). Nummeret er melankolsk, sproglig hårdt og samtidig rigtig smukt. Hvor Langt Skal Vi Ud findes på albummet Frit Løb fra samme år. Et anbefalelsesværdigt album.

Rangleklods - Behaviour (2011) (DK)
Underligt navn, melodisk, elektronisk og helt igennem en ørehænger. Han optrådte på Roskilde Festival i 2012 på Cosmopol. Egentlig ved jeg ikke så meget om ham, udover musikken er god. Nummeret Behaviour er fra EP'en Home. Der er yderlige udgivet albummet Beekeeper (2012), samt liveudgivelsen fra Roskilde med den klassiske titel "Roskilde Festival 2012 (2012)

Beastie Boys - Dont Play No Game That I Cant Win (feat. Santigold) (2011) (US)
De gamle drenge fra "The Five Boroughs" behøver ikke den store gennemgang. Jeg husker tilbage på 1994 da jeg stod i Fona og købte "Ill Communication", og her godt 19 år senere har jeg samtlige albums. Nogle bedre end andre og siden 2004 var der intet nyt udover remastered udgivelser fra old school fyrene. Lige indtil "Hot Sauce Committee Part Two" (Der har aldrig været Part One…) ramte butikkerne syv år senere. Albummet er en hyldest til Beastie Boys varemærke: Fight For Your Right…. To Party. Og det gør de stadig. Lige så tossede med skæv sjov lyrik, og nummeret "Dont Play […] Can't Win" bringer mere nyt på banen. Lalleglad trompetmusik, kvindelig vokal, og synth-stemmer. På papiret lyder det som en gyselig sammensurium, men Beastie Boys hiver stikket hjem. For hvem skulle ellers gøre det?

God fornøjelse.

Alle sange kan også snuppes på Spotify.

Mirrors
www.chartattack.dk og #chart.dk @ EFnet administrator - come join us, it's fun!
"TV is chewing gum for the eyes" - Frank Lloyd Wright

User avatar
Pesimisten
Posts: 984
Joined: 12 Mar 2007, 16:40
Location: Sådan ca midt i DK

Re: Chart Attack's Værktøj til Udvidelse af.... af qzl

Post by Pesimisten »

Great idea!

Kanon med lidt inspiration - personligt synes jeg altid det er dejligt med lidt udvidelse af ens musik kendskab.
Dada fucking Life
we want, to serve you cookies with a smile...
Lige musik for mig!

Post Reply