Dvd film

Mangler du en film? Hvordan ripper man en DVD? Hvor anskaffes DivX henne? Alle film- og tvrelaterede spørgsmål og ønsker stilles i dette område.

Moderator: Moderators

Post Reply
sambleben
Posts: 257
Joined: 06 Sep 2003, 19:54
Contact:

Dvd film

Post by sambleben »

Hej, står og gerne vil til at ha bygge lidt på min dvd samling, gerne nogen fede special edition og gift versioner osv. Så ville lige høre om der nogen der kender gode sider og finde dem på? Og ellers gerne høre hvor i køber jeres film online.

User avatar
QrazyLeg
Site Admin
Posts: 7156
Joined: 22 Apr 2002, 17:40

Re: Dvd film

Post by QrazyLeg »

Hold øje med Criterion Collection, Masters of Cinema og Anchor Bay. Filmene ser måske ikke ud af meget, men de har høj samlerværdi, og sublim kvalitet. Desuden de mere skæve film, som andre måske ikke lige kender. Altid et besøg værd :)

Amazon og HMW er altid gode at tjekke ud om de har noget særligt. Pga størrelse er de eftertragtede for selskaberne når der skal laves særligt begrænsede udgivelser. Desuden har http://www.ezydvd.com.au et imponerende bagkatalog og i ny og næ dukker der guldkorn op i deres sortiment :)

Arrow Video er et andet alternativ til Criterion Collection. Deres Battle Royale (10.000 nummeret oplag) er et must have!
Japanske sider er er spækket med special editions. Det kræver lidt at finde dem siderne og kan i skrivende stund faktisk ikke huske en eneste af dem fra da jeg købte mange film :/

Pathé er også et interessant bekendskab mht udgivelser. De gør meget ud af dem, og bl.a. min 3 disc version af Memento er forholdsvis efterspurgt :)

I tidernes morgen lavede jeg et hurtigt overblik over, hvilke sider, der var værd at bruge tid på. Jeg lavede det faktisk til Chart Attacks (#chart.dk), men hvor mange af de links jeg smed op, som stadig virker ved jeg faktisk ikke.
Men prøv dig frem: http://www.home.no/qrazyleg/service/chartdk/dvd/

For tiden køber jeg ikke så mange film. Kun hvis det er en boks-udgivelse med noget lir til., ellers er jeg en glad bruger af Netflix, der faktisk har erstattet alt mit tv-forbrug. Jeg ser ALDRIG de kanaler jeg er tvunget til at betale for, for at have internet, hvor jeg bor. Det sidste jeg så var Tour de France og Wimbledon. Og det er nok også det eneste jeg skal se i år. Til gengæld er jeg en glad køber af Weekendavisen, Berlingske Tidende, The New York Times, Netflix og Spotify.

Netflix er særlig interessant for filmsamlere, for det gør simpelthen, at der er længere mellem de specielle udgivelser end før. Derfor vil en samling heller ikke have den økonomiske værdi den er købt for - langt fra! Det er så at sige en afskrivning med det samme den rammer postkassen. Så forvent ikke et gensalg senere, og slet ikke et med gevinst. Jeg har beholdt mine dvd'er mest for den symbolske værdis skyld. I særdelshed betyder alt mit Star Wars/LoTR/Alien/Batman/Event Horizon/OgHvadVedJeg lort faktisk meget for mig - og så er det blevet lidt af en "turistattraktion" :p
www.chartattack.dk og #chart.dk @ EFnet administrator - come join us, it's fun!
"TV is chewing gum for the eyes" - Frank Lloyd Wright

FrZ
Chart Attack VIP
Posts: 5644
Joined: 12 May 2002, 05:18
Location: 2200
Contact:

Re: Dvd film

Post by FrZ »

Smed alle de "almindelige" covers ud fra min samling for et par måneder siden - og erstattede det hele med tynde plastik-sider. Det fungerer ret godt, nu har de da fået en plads i stuen igen. Men ser dem stadig ikke. Må indrømme, at jeg hellere henter et bd-rip end ser en af mine dvd'er. Selvom det er samme film...

Tiden løb meget hurtigt fra DVDer (BDer) - aner ikke hvad jeg skal bruge alle mine surt købte skiver til længere... Men nu samler de støv på et langt mindre areal. De sjove bokser er dog stadig på loftet - for få kvadrat meter til at smide dem i stuen :(
- I hate it when people compare FrZ with God. I mean, he's great and all, but he's no FrZ.

Post Reply