Er verbal udskældning nok?

Sjove artikler, mystiske hjemmesider, humoristiske videoer, lækre babes og alle mulige andre underlige gimmicks hører til i dette area. Det er ligeledes her opslag om CAPOT bliver annonceret. Dette er med andre ord Chart Attacks pulterkammer og opslagstavle.

Redaktør: Moderators

Besvar
Tjilloh
Indlæg: 165
Tilmeldt: 22 apr 2002, 20:35

Er verbal udskældning nok?

Indlæg af Tjilloh »

Hejsa CA!

Jeg har fået en skole ogpave. Jeg skal lave en vokspop jeg tænkte på om i ville smide nogle kommentare til dette spørgsmål:

"Er verbal udskældning nok, når børn skal sættes på plads ?"

Vil gerne lige høre jeres synspunkter på emnet :) på forhånd mange tak.. Det kunne være lækkert hvis i kunne skrive jeres alder, da dette er en vigtig information.
Brugeravatar
QrazyLeg
Site Admin
Indlæg: 7156
Tilmeldt: 22 apr 2002, 17:40

Indlæg af QrazyLeg »

Så får du da lige min kommentar

Alder: 23 år

Jeg mener ikke at en verbal udskældning altid er nok. Som jeg ser det så har ingen børn taget skade af at få en røvfuld hvis de virkelig har overtrådt den grænse forældrerne har sat.

Selvfølgelig skal det ikke være iorden at slå ens børn fordi man har haft en dårlig dag og mener heller ikke det er skal være tilladt for andre end forældrerne. Samtidig er det noget der IKKE skal gøres ret ofte. Er barnet vant til at få en røvfuld så dens røv ligner en rødbede i 4 dage bagefter en gang om ugen så mister den ligesom sin effekt af "skræk" overfor barnet. Samtidig skal det også være noget der kun må ske inden for hjemmets fire vægge. Aldrig offentligt. Jeg mener det er at ydmyge barnet.

Har faktisk selv skældt en mor hæder og ære fuld fordi hun gav hendes søn på godt og vel 5 år en lussing i fuld offentlighed. Det var ikke et lille kærligt klap. Nærmere skulle der en efterlysning af hans tænder til bagefter. Både grunden, stedet og "hårdheden" var imod mine principper. Hvis han ikke måtte få det stykke slik kunne hun jo have sat ham ud i bilen istedet.
Senest rettet af QrazyLeg 06 jan 2005, 13:02, rettet i alt 1 gang.
www.chartattack.dk og #chart.dk @ EFnet administrator - come join us, it's fun!
"TV is chewing gum for the eyes" - Frank Lloyd Wright
Brugeravatar
aroxdk
Indlæg: 1372
Tilmeldt: 01 jan 2005, 18:00
Geografisk sted: Over the rainbow, somewhere

Indlæg af aroxdk »

Det er vel et spm om motivation. Isf at skælde ud har jeg altid forsøgt at gribe bolden og finde ud af hvad der gik galt før problemet opstod og ud fra det motivere.

Der er da røget et par finker af panden af og til, men jeg ved at de ikke nytter noget og kun er udtryk for magtesløshed.

Flade og skæld ud løser ikke en pind efter min mening, men det kan du desværre ikke bruge til noget ;)
Brugeravatar
JayJay^^
Indlæg: 915
Tilmeldt: 22 apr 2002, 15:25
Geografisk sted: Nord

Indlæg af JayJay^^ »

Alder: 27 år

Efter min mening, er det verbale nok i de fleste tilfælde, men der kan sagtens komme situationer, hvor andre ting vil være det rette våben, børn er jo ikke dumme, og de finder hurtigt ud af at der aldrig sker mere end man får et møgfald, så trækker de grænsen længere og længere..

Synes ikke en kindhest vil skade nogle, hvis grunden altså er reel, som QZL skriver, ryger skrækeffekten hvis det er noget der sker hele tiden, og barnet får det indtryk, at uanset hvad det gør, får det tæsk hvergang, og så er der nok muligheder for det tager psykisk skade..

Straffe som stuearrest, "ikke mere computer/PS/Xbox den næste uge" osv. synes jeg er helt på det rette sted og mener at de i de fleste tilfælde skal bruges frem for kindhesten :D
<---------------------------->
§1 I'm always right
DjMail
Chart Attack VIP
Indlæg: 5498
Tilmeldt: 22 apr 2002, 21:10

Indlæg af DjMail »

Alder 22

Hvis man ser på det i forhold til samfundet, så burde vold aldrig anvendes som straf. Men som jayjay og qzl siger så skader det ikk med en på skrinnet engang imellem.

Har selv haft "fornøjelsen" af at skulle passe en knægt på 6 år sammen med en veninde i en weekend. Må da sige at det var tæt på at fars hammer slog ned et par gange. Men holdte mig i skindet da det ik var min unge (thank god) og fordi min grænse nok er lidt anderledes end forældrene, og derved forvirre man jo kun barnet.

offentlig afstraffelse hørte sig middelalderen til, ikk i dagens danmark.
Men hvis den fysiske afstraffelse anvendes pga, manglende overskud så er det aldrig iorden. Hvis forældrene ikk har energi til at tage diskutionen så ligger fejlen hos dem og ikk ungen.
Det er kune i tilfælde hvor ungen seriøst overskrider grænserne at der skal andvendes fysisk straf ikk før. Dertil er stuearrest, fjernelse af fornøjelser osv. mere end rigeligt. en unge som ikk må lege med sit lege tøj eller komme ud fra sit værelse kan ikk være ret meget mere ulykkelig. Tror faktisk at det i flere tilfælde er et bedre alternativ, da man udretter mere med respekt end frygt. ihvertfald i disse tider
Renow
Indlæg: 408
Tilmeldt: 26 aug 2002, 22:36
Geografisk sted: Lige her
Kontakt:

Indlæg af Renow »

Alder 19 år

Jeg er et langt stykke hen af vejen enig med Qrazyleg
han siger at han ikke sys det bør ske offentligt
der er jeg ikke helt enig da du er nød til at "straffe" barnet lige efter det er sket
du kan ikke bare sige bare vent til vi kommer hjem så skal du få
da dette vel være en meget være psygisk straf tro mig min mor har prøvet det da hun var barn fik hun altid afsvide når hun gjorde noget bare vent til far kommer hjem og så kunne hun gå der i flere timer bare og vente på at han kom hjem det var meget værre ind selve det at få en endefuld

håber du kan bruge vores meniger til noget
og får en god opgave held og lykke
chart.dk@efnet
Tjilloh
Indlæg: 165
Tilmeldt: 22 apr 2002, 20:35

Indlæg af Tjilloh »

Dejlige gode indlæg :D Og jeg takker mange gange.. Kom endelig med flere. Alles mening er brugbar.. Så smid bare en lille besked, hvis du ikke har så meget på hjertet. Alt kan bruges.. :wink:
GoingBiG
Indlæg: 226
Tilmeldt: 05 sep 2003, 21:33

Indlæg af GoingBiG »

Selvfølgelig skal man ikke have lov til at slå børn bare fordi man selv har lavet dem... Så må man straffe dem på anden vis...

Fordi man som forældre har lavet en fejl tidligere i barnets opdragelse(forkælet barnet fx.) skal barnet ikke slås senere, så må man være lidt mere opfindsom...

Der vil ikke være andet end bøvl ved at man må slå sine børn...

-Er det iorden at slå hver gang barnet ik får sin vilje græder?
-Hvem bestemmer hvornår det er iorden at slå?
-Barnet vil når det kommer i skole måske tro at problemer løses bedst ved at slå

Nej det er utrolig meget lettere for alle at man slet ikke må slå! Min mening...
YaKuZa_MaB
Site Admin
Indlæg: 2410
Tilmeldt: 22 apr 2002, 08:38
Geografisk sted: Well APG Would sure like to Know That ;-o
Kontakt:

Indlæg af YaKuZa_MaB »

Tror ikke selv på vold mod børn men tror heller ikke at verbal udskældning er nok! så jeg må vente til jeg en dag bliver far til at se hvilken vej jeg vælger! men at man giver sit barn en røvfuld har jeg ikke et problem med det skal bare ikke være altid! for så meget shit kan et bare sku ikke lave efter min mening! men det er nok også der problemet ligger for grænsen mellem en røvfuld og vold mod børn er hår fin og ikke nem at definere! så det er sku et svært spørgsmål!
Billede
-=[Chart Attack Admin]=-
-=[[url=irc://irc.inet.tele.dk:6667/chart.dk]#Chart.dk @ Efnet[/url]]=-
CrazyBrain
Indlæg: 968
Tilmeldt: 22 apr 2002, 08:29
Geografisk sted: Midtjylland
Kontakt:

Indlæg af CrazyBrain »

Alder: 21

Jeg er meget enig med Qzl m.fl...
Íngen tager skade af en kort fysisk afstraffelse.. En røvfuld eller sån noget.. Men det skal kun være i ekstreme situationer, og barnet skal være klar over hvorfor.. I andre situationer er jeg helt enig i at fysisk afstraffelse er et tegn på svaghed.. Men barnet skal også lære, at alting har konsekvenser..
En verbal skideballe kan jo 'bare' ignoreres, og overhøres, uden at tænke mere over det.. og så hjælper det ikk meget..
Billede
odder
Bæver Bekæmper
Indlæg: 1849
Tilmeldt: 03 dec 2004, 16:11
Geografisk sted: Ja det var egentligt et godt spørgsmål

Indlæg af odder »

Alder 19 år

Jeg er mere end meget imod fysisk afstraffelse. Nok mest af alt fordi jeg i 6 år fik tæsk af min far, og da han overfaldt mig for 3. gang i løbet af en uge så sagde jeg stop.
Jeg bruger selv sjældent fysisk afstraffelse, men det hænder.. Og _kun_ mod jævnaldrene eller folk, som er ældre end mig, da de har mulighed for at slå igen (slår aldrig først). Et barn er forsvarsløst ffs. Ville i nogensinde slå på en handicappet som ikke kan røre sig eller forsvare sig? Hvorfor så børn? En 6 årig har jo ikke en chance mod sin far på 31.. Hvad skal barnet gøre? Man kan ikke gøre andet end bare tage imod og så håbe på det snart er overstået.
JayJay^^ skrev:Straffe som stuearrest, "ikke mere computer/PS/Xbox den næste uge" osv. synes jeg er helt på det rette sted og mener at de i de fleste tilfælde skal bruges frem for kindhesten
Jeg er enig med JayJay^^.. Fysisk afstraffelse skal for en hver pris undgåes :!: Der er ting, som gør endnu større indtryk. Forhindre dem i at have det sjovt med de ting de har i hverdagen.
Ja selvfølgelig kan der komme ekstremer, hvor det bliver nødvendigt at skulle lægge hånd på sit barn. Men så nøjes dog ffs med at give barnet en røvfuld i stedet for at ramme alle andre steder. Man ønsker vel ikke at skade ungen? og ja det kan man faktisk risikere. Giv ungen en røvfuld og lade det være det. Og så skal man have en rigtig grim smag i munden bagefter!
Kan godt være det bare er pga min opvækst, men jeg ville til en hver tid stille mig i vejen for en forælder, som ville lægge hånd på sin unge. Ligesom QrazyLeg.. Bortset fra at jeg ville bede denne forælder om at slå på mig i stedet for barnet, da jeg er i stand til at forsvare mig selv.. Når så denne forælder havde slået mig fordi han/hun blev pisse provokeret over min attitude, så ville jeg give personen sådan en røvtur som han/hun forhåbentligt aldrig glemmer igen. Og så ville jeg inderligt håbe at den forælder ville huske at man jo kunne risikere at jeg stod der igen en anden gang, hvis man rørte ungen.
Tjilloh
Indlæg: 165
Tilmeldt: 22 apr 2002, 20:35

Indlæg af Tjilloh »

Mange tak for hjælpen allesammen... har fået lavet min vokspop nu, så jeg takker mange gange :D
Plys\\
Proud Chart Attack Member
Indlæg: 9
Tilmeldt: 21 maj 2002, 01:28
Geografisk sted: Beyond intelligence...

Indlæg af Plys\\ »

Alder : 35 den 3. februar 2005.

Ærgerligt jeg først så dette post nu, da jeg formentligt er den eneste herinde med børn selv (Emil, 7 år - Maya, 11 mdr.)

Der er kun - og KUN - forældrene at slå, hvis poderne er umulige.
Det er nemlig de gamle der har ansvaret for opdragelsen, og som jeg ser det, så er alle de unger der idag drøner rundt og laver ulykker, hærværk, vold, små kriminalitet - eller bare rapser lidt fra mor og far
... ja de er offer for deres forældres evige jagt på en lidt bedre anseelse på jobbet, og styrkelse af ego og karriere.
Med andre ord : Børnene er ofte overladt til sig selv og RØVKEDER SIG!

Så finder de på de særeste ting, og hvem kan egentligt bebrejde dem dét?
Forældrene kan ja, og i afmagt over at indse at de ikke slår til - ja så slår de til Søren, eller hvad ungen nu hedder. Pisse ærgerligt, når de nu med en minimal indsats, kunne have det så godt sammen.
Hvis man interesserer sig en smule for børnenes færden, og viser dem hvordan man klarer en dag ad gangen - hvilket man sagtens kan gøre uden de (ungerne) behøver føle sig overvåget
- så behøver man sandsynligvis ikke engang at skælde ud :)
Min erfaring siger mig, at børn faktisk godt kan lide at have lidt kort snor - altså rimeligt faste rammer for
hvad man må og ikke må. Og så er kunsten jo bare at stå ved det man nu engang har fastsat som grænse.
Giver man sig bare én millimeter, ja så giver man sig jo nok 2 næste gang osv. og så er slaget tabt.

Så nej - det er IKKE iorden at revse sine børn
Og Ja - Velmente men bestemte ord bør være - og ER - nok når man skal styre poderne...
Så det handler bare om at tage opgaven som forælder seriøst fra dag 1 til dag 6570 (den dag de fylder 18 år!)


Bare lige et lille råd fra den gamle her :wink:
<CENTER>.:: | +++ Don´t underestimate the Powah of the Plys +++ | ::.</CENTER>
<BR>
<CENTER><IMG SRC="http://home24.inet.tele.dk/rfif/xj.900.jpg"></CENTER>
Besvar