Boykot eller ytringsfrihed?

Sjove artikler, mystiske hjemmesider, humoristiske videoer, lækre babes og alle mulige andre underlige gimmicks hører til i dette area. Det er ligeledes her opslag om CAPOT bliver annonceret. Dette er med andre ord Chart Attacks pulterkammer og opslagstavle.

Redaktør: Moderators

FrZ
Chart Attack VIP
Indlæg: 5644
Tilmeldt: 12 maj 2002, 05:18
Geografisk sted: 2200
Kontakt:

Indlæg af FrZ »

JP selv har rigeligt artikler >> http://www.jp.dk/indland/tema:fid=11146/
Lasse Rimmer skrev: Her er historien. Kåre Bluitgen er forfatter, historiker og ex-socialist. Han bor på Nørrebro, hvor han blandt andet er meget involveret i sine børns skolegang på en skole, der trækkes med en del problemer med elevgruppens sammensætning. Bluitgen ville skrive en børnebog om Muhammed, men opdagede, at det var svært at få tegnere til at illustrere den. Bluitgen gik til JP og klagede sin nød, og JP besluttede at bede 12 bladtegnere om at tegne karikaturer af Muhammed som en ren og skær "hvad vil I gøre ved det, måske?"-provokation. Visse hævder, at et par af JP's egne tegnere havde en del ret inflammatoriske tegninger liggende i skuffen, som de endnu ikke havde haft held til at overbevise redaktionen om var passende at trykke i avisen. JP hævdede, at danske bladtegnere takkede nej til Bluitgens opgave fordi de var bange for konsekvenserne. En rundspørge har vist, at det ikke var sandt: et stort flertal gad bare ikke, blandt andet af respekt for muslimers følelser på området. Og flere af de 12 tegnere brugte deres plads i JP til at tegne en slags protesttegninger, der udleverede hele øvelsen som et rent pr-stunt fra Bluitgens side.

Reaktionerne var i første omgang nogenlunde ufarlige. Protester fra imamer, en protestdemonstration og en indholdstom dødstrussel fra en forvirret 17-årig dreng, der aldrig sætter sine ben i den lokale moske og i øvrigt ikke helt kunne forklare hvad han havde haft gang i. Men i hovedtræk var det sjovt nok danske muslimer, der benyttede sig af deresgrundlovssikrede ytringsfrihed til at brokke sig og (ret urimeligt) bede statsministeren om at skride ind. Hvilket han fornuftigt nok nægtede.

Og så kom så lobbyarbejdet, hvor en håndfuld danske muslimer ophøjede sig selv til talsmænd for rettroende i Danmark og tog en tur rundt i mellemøsten og Egypten for at piske lidt af en stemning op. Det lykkedes over al forventning for dem, måske fordi især egyptisk presse viste sig ikke at gå så forfærdeligt meget op i sagens kendsgerninger. Lidt ligesom det forhåndenværende indlæg. Og under hele forløbet har Anders Fogh Rasmussen gjort som han gør med alt, der risikerer at påvirke billedet af ham selv i en skidt retning: han har sat andre til at tage sig af sagen og selv holdt sig på lang afstand, mens oppositionen har lugtet en sag, der muligvis kan skade ham og derfor bidt sig fast i, at han burde have holdt et præventivt møde tidligt i forløbet, hvor han venligt, men bestemt fastslog, at dansk ytringsfrihed naturligvis også gælder folk, der vælger at bruge den udiplomatisk og provokerende. I sidste ende lod han sig nøde til at komme med omtrent den udmelding i sin nytårstale, men han er langt forbi det punkt, hvor han kan give sig, og hensynet til Dansk Folkeparti betyder, at han i praksis aldrig rigtig har haft den mulighed at holde sådan et nogenlunde uskyldigt møde. Det ville de med sikkerhed have taget meget ilde op.
Ja, det er faktisk DÉN Lasse Rimmer der har skrevet, det - og det rammer meget godt hovedet på sømmet. <b>Kilde:</b>Connery.dk

Der var stødende billeder imellem, som jeg heller ikke kan se det morsomme i (1), så var der "morsomme" billeder (2) og sidst bare sådan "faktuelle" billeder i mellem (3). Det er umulige dem alle der har hidset nogen op!

<b>(1)</b>
<img src="http://images.google.dk/images?q=tbn:PV ... sterga.jpg" alt="1">
<b>(2)</b>
<img src="http://images.google.dk/images?q=tbn:Vh ... d-Rafn.jpg" alt="2">
<b>(3)</b>
<img src="http://images.google.dk/images?q=tbn:JE ... Seidel.jpg" alt="3">
- I hate it when people compare FrZ with God. I mean, he's great and all, but he's no FrZ.
Zukot
Indlæg: 731
Tilmeldt: 28 nov 2005, 16:47
Geografisk sted: Denmark

Indlæg af Zukot »

@ Stim

Okay.. Var jeg ellers sikker på at du havde fordi dit indlæg mindede meget om en SMS jeg havde fået

@ T-Man

Jeg er fuldstændig ligeglad med om du skal ind og brænde koranen af på lørdag, men jeg har lidt svært ved at se hvad godt der skulle komme ud af det.. Det er fandme som og lave et bål på en tankstation og så lukke øjene fordi så tror man ikke det går galt.. Vil du ikke være så venlig at forklare det for mig???
Senest rettet af Zukot 31 jan 2006, 10:56, rettet i alt 1 gang.
TheJackal
Chart Attack VIP
Indlæg: 2769
Tilmeldt: 22 apr 2002, 09:46
Geografisk sted: FestJylland
Kontakt:

Indlæg af TheJackal »

Som Stim skriver, så nægter jeg at tro på at tegningerne er set af alle de millioner muslimer der nu brokker sig, og går på gaden i protest.

Jeg er også overbevist om at det er en flok ekstremistiske imamer der har rejst rundt og sagt "Se lige her.. de dumme danskere har tilladt sig at tegne Muhammed... nu smadrer vi dem sgu'!" Og så har det bredt sig som en steppebrand.

Og det gør det nok ikke ligefrem pisse meget bedre at de også har spredt en masse tegninger og usandheder, som aldrig har været i nærheden af JP eller for den sags skyld Danmark.
Fx så/hørte jeg i Nyhederne i går, at der florerede tegninger hvor Muhammed var afbilledet som et svin (dyret vel at mærke ;) ) og at Dronning Margrethe blev beskyldt for at udtale noget i stil med: "Muslimerne er nogle svin, og vi må med guds hjælp få dem udryddet...!" Det er jo så fucking langt ude..!!!! :evil: :evil:

Se evt her!


Det virker jo som om de bare leder efter enhver undskyldning for at skabe sig som små børn...


Og så kan jeg blive totalt arrig når jeg i Nyhederne her til morgen ser en flok..ja..et eller andet... demonstrerer på gaderne nede i mellemøsten mens de råber "Knus danskerens hoved...!"
Fjolser!! :evil: :evil:
Senest rettet af TheJackal 31 jan 2006, 11:03, rettet i alt 1 gang.
| Somewhere deep inside me, I found, the child I used to be |
tykke
Indlæg: 366
Tilmeldt: 08 aug 2003, 21:05

Indlæg af tykke »

Haha JayJay.. Jeg tror jeg vil have en cap :)

Ellers vil jeg slet ikke begynde at udtale mig i denne sag da jeg ellers bare vil blive pisse sur, da jeg er pisse træt af at høre på de snæversynede og hjernevaskede idioter (muslimerne)...

Se nu begyndte jeg alligvel... :)
tykke
TheJackal
Chart Attack VIP
Indlæg: 2769
Tilmeldt: 22 apr 2002, 09:46
Geografisk sted: FestJylland
Kontakt:

Indlæg af TheJackal »

Zukot skrev:
@ DJMail, Jeg er fuldstændig ligeglad med om du skal ind og brænde koranen af på lørdag, men jeg har lidt svært ved at se hvad godt der skulle komme ud af det.. Det er fandme som og lave et bål på en tankstation og så lukke øjene fordi så tror man ikke det går galt.. Vil du ikke være så venlig at forklare det for mig???
Ikke for noget..men så vidt jeg kan læse mig frem til, så er det T-Man der snakker om at brænde koranen af...
- ud fra hvad jeg kan se, så tager Mail faktisk afstand til det..?!
| Somewhere deep inside me, I found, the child I used to be |
Zukot
Indlæg: 731
Tilmeldt: 28 nov 2005, 16:47
Geografisk sted: Denmark

Indlæg af Zukot »

My Bad, det er hermed Rettet, men håber stadig at jeg kan få en forklaring T-MAN fordi jeg forstår det ikke
odder
Bæver Bekæmper
Indlæg: 1849
Tilmeldt: 03 dec 2004, 16:11
Geografisk sted: Ja det var egentligt et godt spørgsmål

Indlæg af odder »

Nu hvor diskussionen så synes jeg lige I skal se denne artikel: http://nyhederne.tv2.dk/article.php?id=3567275&forside

Jeg sagde så sent, som i morges, til en af mine kollegaer, at nu hvor de havde fået deres undskyldning, så var det sikkert ikke godt nok længere. Og ganske rigtigt, så læser jeg få timer senere, at de vil have en undskyldning fra vores dronning.

Og så er det store spørgsmål så om de også vil undskylde for at brænde Dannebrog, når de nu er så pisse sure over at vi laver en skide tegning. Jeg må indrømme at de efterhånden er ved at pisse mig af, da jeg ikke synes det kan være rigtigt at de gerne må og vi ikke må. Og oven i det at man ikke kan give en lille smule efter (heldigvis var det ikke tegningerne de undskyldte, men det at de havde krænket muslimerne, for ellers havde det været i strid mod ytringsfriheden og alt det Danmark står for), så vil de straks have en helt ned på jorden.

Jeg synes de går for vidt. Og frem for alt synes jeg at de imamer, som nyder godt af det danske velfærdsystem(!), der rejser derned og LYVER omkring, hvad Danmark har gjort, gør og vil gøre, bør blive dernede. De er da nogle snotskovle af en ganske særlig kaliber, vil jeg lige sige.
TheJackal
Chart Attack VIP
Indlæg: 2769
Tilmeldt: 22 apr 2002, 09:46
Geografisk sted: FestJylland
Kontakt:

Indlæg af TheJackal »

Odder skrev:
"Og så er det store spørgsmål så om de også vil undskylde for at brænde Dannebrog, når de nu er så pisse sure over at vi laver en skide tegning"


Ja, det er jeg sgu' også spændt på... Hvis vi havde futtet deres flag af, så skulle de sgu' også nok have været på mærkerne..



Odder skrev:
(...)Og frem for alt synes jeg at de imamer, som nyder godt af det danske velfærdsystem(!), der rejser derned og LYVER omkring, hvad Danmark har gjort, gør og vil gøre, bør blive dernede. De er da nogle snotskovle af en ganske særlig kaliber, vil jeg lige sige.


HØRT!!
Senest rettet af TheJackal 31 jan 2006, 15:54, rettet i alt 1 gang.
| Somewhere deep inside me, I found, the child I used to be |
goafreak
Indlæg: 4590
Tilmeldt: 19 aug 2002, 19:42
Geografisk sted: Horse
Kontakt:

Indlæg af goafreak »

Tror sq ikke jeg ville kunne leve uden kebab i en uge :D hehe
BØH
pono
devarjokendte.dk
Indlæg: 1021
Tilmeldt: 22 apr 2002, 13:54

Indlæg af pono »

Vo jokede i dag i klassen med, at vi ville printe 5000 muhammed tegninger ud og hænge dem op rundt omkring i horsens..men det var self ment som en joke :) så blev vi jo bare bombet med jihad og koraner
Zivago
Indlæg: 1510
Tilmeldt: 24 apr 2002, 16:06

Indlæg af Zivago »

http://images.google.dk/images?hl=da&q= ... a=N&tab=wi

Tja - der er vist mange tegninger.....

Zivago
Zukot
Indlæg: 731
Tilmeldt: 28 nov 2005, 16:47
Geografisk sted: Denmark

Indlæg af Zukot »

Ja men vist han ikke fremstår som en helgen så er det jo skidt..
naRf
Indlæg: 695
Tilmeldt: 25 aug 2005, 22:21

Indlæg af naRf »

Så er det kommer så langt ud at Jyllands-Posten evakueres.
pono
devarjokendte.dk
Indlæg: 1021
Tilmeldt: 22 apr 2002, 13:54

Indlæg af pono »

Abi laban eller hvad han hedder skulle skydes efter min mening. Ja, skydes
Brugeravatar
T-Man
Indlæg: 607
Tilmeldt: 22 apr 2002, 10:00
Geografisk sted: Sydøst på...
Kontakt:

Indlæg af T-Man »

Zukot skrev:My Bad, det er hermed Rettet, men håber stadig at jeg kan få en forklaring T-MAN fordi jeg forstår det ikke
Hvis de kan stå og brænde vores flag af nede i knepgedistan så kan kan jeg sku også brænde deres hellige lorte koran af....
<HR>
<center>:)</center>
DjMail
Chart Attack VIP
Indlæg: 5498
Tilmeldt: 22 apr 2002, 21:10

Indlæg af DjMail »

T-man hvis der kommer terror i dk håber jeg seriøst ikke du kender nogen som kommer til skade for så må du kraftedme få en dårlig smag i munden.

At begynde at brænde koranen (det eneste som når står højere i muslimers verden end muhammed) er som at hælde benzin på et bål.
Hvorfor helvede skal vi pisse dem mere af ? hvorfor gøre endnu mere opmærksom på os selv ? Du boykutter vel også pizaariaer selvom det jo er perle eksempler på indvandre som er blevet intrigreret....
3dotz
Members of the Newlyweds
Indlæg: 2879
Tilmeldt: 22 apr 2002, 05:28

Indlæg af 3dotz »

T-Man skrev: Hvis de kan stå og brænde vores flag af nede i knepgedistan så kan jeg sku også brænde deres hellige lorte koran af....
Og der mistede jeg lige al respekt for T-Man. Mens du brænder koranen af, så pas på at resterne af den del man kalder for hjernen ikke ryger samme vej for der kan ikke være meget tilbage med sådan en kommentar.

...
Vincent de Moor - Flowtation. Total yndlingsnummer.
Brugeravatar
QrazyLeg
Site Admin
Indlæg: 7156
Tilmeldt: 22 apr 2002, 17:40

Indlæg af QrazyLeg »

T-Man skrev:Hvis de kan stå og brænde vores flag af nede i knepgedistan så kan kan jeg sku også brænde deres hellige lorte koran af....
Tillykke der vandt du så konkurrencen for det absolut dummeste, mindst gennemtænkte og snæversynede indlæg, der har en retorik-faktor af en underudviklet 4-årig. Grunden til at det 4 år er at ved 5 år kan barnet drages ansvarlig for dets handlinger i retslig sammenhæng. Og nu er det ikke fordi det bare er en dum kommentar, for den slags nomineringer har denne debat vist tilbudt rigeligt af. Men helt ærlig, i det mindste formuler dig ordentligt.

Hvis du føler at det er retfærdigt at brænde koranen af som respons på at de brændte det danske flag af som respons til at der i Danmark blev tegnet Mohammed-tegninger (kan du se hvor jeg vil hen?), så fair nok. Hver vores mening. Dog ville jeg indskyde at det ville skabe en endnu større konflikt og spørgsmålet om "hellig krig" ville nok komme på tale dernede.

At kalde deres land for "Knepgedistan" giver så en konflikt med dig selv. Med ordvalget mener du at vi er mere civilicerede end dem, da de dernede åbenbart knepper geder. Bevares, så ved jeg ikke hvad du laver på en søndag, men jeg går ikke ud fra du laver noget der er mere ekstremt. Konflikten kom ud fra en religiøs kontekst. Jeg går ud fra du også synes de reagerer for vidt dernede, og de burde ikke gå så meget op i ting der foregår i andre lande, selvom det er deres symboler, der bruges, stik mod deres trosretning. Du er mere civiliceret så det vil du ikke lade dig gå på af. I hvilken sammenhæng kommer en koranafbrænding ind i billedet fordi de brænder Dannebrog af? Det foregår jo i et andet land? Du er mere civiliceret end at lade dig gå på af hvorledes det "ucivilicerede" folk opfører sig. Kan du se hvor jeg vil hen?

---

Nej det er ikke fordi jeg ikke er enig med dig at jeg sabler den kommentar ned. For der er flere andre med meninger jeg heller ikke er enig i. Men jeg kan sagtens respektere deres holdninger når de er begrundet.
www.chartattack.dk og #chart.dk @ EFnet administrator - come join us, it's fun!
"TV is chewing gum for the eyes" - Frank Lloyd Wright
Stim
Indlæg: 657
Tilmeldt: 26 nov 2003, 23:10
Geografisk sted: Dumme dyr må bo alene

Indlæg af Stim »

Jeg ser heller ej en grund til, at vi sku brænde koranen. Som nævnt flere gange, så kender vi ikke så meget til muslimske tro, og derfor er det svært for os, at sætte os ind i hvor meget vi har krænket disse mennesker. Men jeg holder stadig fast i, at det er liiige at overreagere en smule det de har gang i!

- Hvis vi begynder at boykotte deres forretninger herhjemme, vil dette jo bare skabe endnu større kaos + at vi på den led ikke viser at vi (JP) er de store og kan stå til ansvar for hvad de har gjort, selvom de, så som jeg synes at det er et latterligt grundlag at blive SÅ 'tøsefornærmet' over.

_________________ _____________

Gør jeg selv den tjeneste og læs '3dotz' lange, men informative indlæg - en velinformeret herre, som følger med i, hvad der sker i verdenen omkring ham. Godt ord igen 3dotz.
Brugeravatar
Sunshine
Herskerinde
Indlæg: 3885
Tilmeldt: 15 aug 2005, 19:54
Geografisk sted: nitusind
Kontakt:

Indlæg af Sunshine »

Haha, godt svar, QrazyLeg. Jeg synes faktisk det er lidt sørgeligt at se hvor mange barnlige og dumme indlæg der bliver smidt op her. Prøv nu lige at tænk jeres meninger igennem inden I smider noget op i stedet for bare at skrive skide perkere der knepper geder og havd jeg ellers har læst. Det er sgu da helt pinligt
Billede
Besvar